Hajuryhmä   
Hajuryhmässä harjoitellaan koirakon valitsemaa hajulajia rennossa ja innostavassa ilmapiirissä. Valikoimana on nosework, Kong, ihmisesineet ja tunnistusnouto sekä jähmettymisilmaisun harjoittelu. Hajuryhmä on jatkuva ryhmä, johon voi osallistua 5 kerran paketeissa. Monipuolisia harjoituksia tehdään kunkin koirakon tarpeet huomioiden ja pääset seuraamaan myös muiden koirakkojen harjoittelua eri lajien merkeissä.

Haistelemalla etsiminen on yksi koiran luontaisista käyttäytymistarpeista ja siten jo sellaisenaan erittäin palkitsevaa. Hajulajien harrastaminen on mukavaa yhteistä tekemistä, jossa sekä koira että ohjaaja pääsevät puuhastelemaan sopivan haastetason ongelmanratkaisun parissa ja kokemaan onnistumisen elämyksiä. Hajulajit vahvistavat koirakkoa tiiminä, sillä kummallakin on oma tärkeä roolinsa yhteisen tavoitteen saavuttamisessa. Ohjaaja pääsee perehtymään koiran nenän valtavaan potentiaaliin ja ihmettelemään meille ihmisille näkymätöntä maailmaa koira oppaanaan. Hajulajeista on hyötyä koirakon yhteistyön kehittämisessä myös muiden harrastuslajien kannalta, sillä hajulajeissa on hieno mahdollisuus hakea tasapainoa koiran itsenäisen sinnikkyyden ja tiimityöskentelyn välillä, opetella sopivan mielentilan tunnistamista ja saavuttamista sekä lisätä malttia ja luopumisen taitoja.

Hajutyöskentelystä ei tarvitse olla aiempaa kokemusta. Riittää, että koiralle on löytynyt sopivat palkitsemistavat. Omaa tilaa tarvitseville voidaan järjestää sermeillä rajattu alue rauhalliseen harjoitteluun. Edistyneemmille on tarjolla haastavampia skenaarioita.

Harjoitukset tehdään pääsääntöisesti sisällä lämpimässä hallissa. Kesäaikaan on mahdollista tehdä harjoituksia myös ulkona hallin lähiympäristössä, mikäli ryhmässä sitä toivotaan.

Hallissa on laaja välineistö erilaisten hajutehtävien tekemiseen ja erilaisia tiloja, joissa vahvistetaan koiran varmuutta erilaisissa ympäristöissä toimimiseen vaihtelevien alustojen ja erilaisten esineiden ja skenaarioiden merkeissä.

Oli tavoitteena sitten höntsääminen tai kunnon lajitreeni - tervetuloa!

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.

Talvikaudesta erityinen huomio PK-harrastajille:
Nyt on loistava mahdollisuus harjoitella pikkuisten ihmisesineiden (murujen) etsintää seuraavaa kesäkautta varten! Pikkuesineharjoittelua voidaan ketjuttaa sopimaan jälkeen, tarkkuusruutuun ja esine-etsintään. Pikkuesineiden avulla jälkeä voi harjoitella myös talvikauden aikana kovilla pinnoilla ja lumella. Voit myös halutessasi keskittyä esinemotivaation vahvistamiseen ja esineen ilmaisuun tai noutoon.


Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.