Workshop: Vihjeet ja vaikutteet – koiran elämä on valintoja täynnä - Jari Parkkisenniemi   
Vihjeet ja vaikutteet – koiran elämä on valintoja täynnä

Koiran ympäristö on täynnä asioita, jotka ohjaavat valintoja. Oli kyseessä harrastus, kilpailulaji, työ tai kotielämä, saavat ympäristön vaikutteet (vihjeet) aikaan valintoja, jotka toisinaan ovat meille ohjaajina hyödyllisiä ja toisinaan ei. Miksi koira valitsee jotain opitusta poikkeavaa? Miksi vihjeeni ei toimi? Miksi kouluttamani käyttäytyminen ei aina toimikaan?

Tässä workshopissa käymme läpi oppimiseen, käyttäytymisen ylläpitämiseen sekä vihjeiden/vaikutteiden merkitykseen liittyviä tekijöitä hyödyntämällä aihealueeseen liittyvää tutkimustietoa koulutusesimerkein. Luento-osuuden jälkeen teemme kuuden koirakon kanssa harjoituksia, joissa hyödynnämme näitä oppeja ja käymme perusteluita läpi, jolloin osallistujat osaavat hyödyntää tietoa myös omassa koulutuksessaan.

Jari Parkkisenniemi on FM ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija. Hän perustaa koulutusajatuksena teorian ja käytännön kouluttamisen tehokkaaseen vuorovaikutukseen parhaan lopputuloksen saamiseksi eläimen hyvinvointi huomioiden. Hän on kerännyt tietotaitonsa koulutuksensa ja tutkimustiedon lisäksi kouluttamalla useita eri eläinlajeja ja kouluttautumalla käyttäytymisanalyysin saralla sekä opiskelemalla eläintenkouluttamista mm. Yhdysvalloissa. Nykyään hän on yksi pääopettajista Tampereen yliopiston käyttäytymisanalyysiperusteisessa eläintenkouluttajakoulutuksessa, opettaa eläinten oppimista ja kouluttamista oppilaitosten EAT-opinnoissa sekä pitää luentoja ja koulutuksia niin harrastajille kuin eläinten kanssa työskenteleville. Päivätyönään hän konsultoi organisaatioita johtamisessa ja kehittämisessä hyödyntäen käyttäytymistieteitä ja -ekonomiaa.

huhtikuu