Janika Silfverberg

Janika Silfverberg on eläintenkouluttaja ja Canisportin perustaja. Janika on modernin eläinkoulutuksen ammattilainen ja pyrkii omalta osaltaan edistämään alan kehittymistä Suomessa myös koiraharrastusrintamalla. Janikan osaaminen on laajaa ja monipuolista, sillä työkseen hän on selvittänyt erilaisia arjen haasteita, valmentanut koirakoita kilpailuihin ja kouluttanut avustajakoiria sekä rescuekoiria. Näin ollen hän pystyy tarkastelemaan eteen tulevia haasteita kokonaisvaltaisesti ja kattavasti.

Janika on intohimoinen tokoharrastaja ja kilpailee tokon erikoisvoittajaluokassa valioituneen bordercolliensa kanssa. Hänelle toko on parhaimmillaan ainutlaatuista koiran ja ohjaajan välistä tiimipeliä, josta molemmat osapuolet nauttivat. Tätä lähestymistapaa Janika haluaa tuoda esille myös koulutuksissaan, joista jäyhyys ja perinteinen tottelevaisuusajattelu ovatkin kaukana.

Kouluttajana Janika on helposti lähestyttävä ja innostava. Ratkaisuissaan hän on luova ja pyrkii aina huomioimaan kunkin koirakon yksilölliset tarpeet. Hänelle koirakon välisen yhteistyön kehittäminen koiran kokemus huomioiden on ykkösasia.

Janikalle kaikessa kouluttamisessa avainasemassa on koiran osallistaminen ja motivaatio sekä hyvinvoinnin lisääminen. Hän kehittelee mielellään tavoitteitaan tukevia harjoituksia soveltamalla teoriaa käytäntöön ahkerasti. Janikan erikoisalaa ovat koiran ja ohjaajan välinen vuorovaikutus, koiran hyvää tunnetilaa edistävä kouluttaminen ja myös haastavampien koirien kanssa harrastaminen.