Netta Elomaa

Netta Elomaa on eläintenkouluttaja (at) sekä kasvatustieteen maisteri ja varhaiskasvatuksen opettaja.

Netta harrastaa tällä hetkellä labradorinnoutaja Emman kanssa tokoa, rally-tokoa ja nomea. Näiden lisäksi Netta on aikaisemmin kilpaillut agilityssä, suorittanut vesipelastuksen soveltuvuuskokeen sekä harrastanut aktiivisesti koiranäyttelyitä. Näyttelyissä Netta onkin esittänyt paljon erilaisia koiria lähes kaikista roturyhmistä ja ulkomaita myöten. Junior handler -kilpailuissa Netta on saavuttanut mm. SM-osakilpailuvoiton sekä piirinmestaruuden 2. ja 3. sijan.

Kouluttajana Netta on ystävällinen, empaattinen ja myötätuntoinen. Hänen tavoitteenaan on, että koulutuksista lähdettäisiin aina hyvällä mielellä pois. Treeneissä onkin turvallinen ilmapiiri, eikä mokaamistakaan tarvitse pelätä. Netta on optimistinen ja ratkaisukeskeinen kouluttaja, jolle on tärkeää löytää mahdollisuuksia haastavissakin tilanteissa sekä auttaa asiakasta ilman tuomitsemista. Netta pohtii asioita mielellään, ja hän pyrkii aina selittämään ja perustelemaan harjoitukset ymmärrettävästi.

Koirakoita valmentaessaan Netan sydäntä lähellä on enenevissä määrin ottaa ihmisen ja koiran tunteita huomioon. Lisäksi hänen erityisiä mielenkiinnon kohteitaan ovat psyykkiset taidot, kilpailemiseen liittyvät taidot sekä harrastuskoirien hyvinvointi. Kouluttaessaan Netta tavoittelee ensisijaisesti vahvaa yhteyttä koiran ja ohjaajan välillä, ja hänelle koirakon hyvä fiilis onkin aina ykkösasia.Kuva: Johanna Kämäräinen