Jirka Vierimaa

Jirka Vierimaa on yhteiskuntatieteiden maisteri sekä käyttäytymisanalyysin asiantuntija. Jirka on tutkinut eläinavusteista terapiaa, ja tällä hetkellä hän tutkii väitöskirjassaan ihmisten ja muiden eläinten välistä vuorovaikutusta sekä opiskelee opettajan pedagogisia opintoja. Jirka toimii myös yhtenä pääkouluttajana käyttäytymisanalyysiperusteisessa eläinkouluttajien koulutusohjelmassa Tampereen yliopistossa.

Jirka on kiinnostunut koulutusmenetelmien kehittämisestä ja tekee uraauurtavaa työtä eläinkoulutuksen hyväksi Suomessa. Hän on muun muassa laatinut sekä julkaissut eläinkoulutuksen eettiset periaatteet vertaisarvioidussa tiedelehdessä.

Kouluttajana Jirka panostaa tarkan ja yksilöllisen koulutussuunnitelman tekemiseen. Tämän lisäksi hänen erikoisalaansa ovat vuorovaikutus, käyttäytymisongelmien purkaminen ja ammattietiikka.

Jirkalle on tärkeää käytännönläheinen toiminta eläinten kanssa, ja hänellä onkin osaamista soveltaa hankalaltakin vaikuttavaa teoriaa käytäntöön ymmärrettävästi. Jirkan koulutuksissa onkin käynyt noin 8000 koiraa ja 20 eri eläinlajia.
Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.