Riitta Kivimäki

Riitta Kivimäki on huipputason koiraharrastaja, ja tokossa hän on kilpaillut MM-tasolla asti. Riitan saavutuksia tokossa on muun muassa MM-4, MM-8 ja SM-4. Lisäksi hän on kilpaillut metsäjäljellä ja rally-tokossa bordercollieiden ja malinoisin kanssa. Riitta on myös useiden vuosien ajan valmentanut tokoharrastajia Suomessa ja ulkomailla.

Riitta on käyttäytymisanalyysiperusteisen eläinkoulutuksen asiantuntija. Riitta haluaa oivaltaa ja kehittyä jatkuvasti lisää, ja inspiraatiota saadakseen hän osallistuukin usein erilaisiin seminaareihin ja muihin koulutuksiin koiriin ja niiden kanssa harrastamiseen liittyen, niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Riitta on kiinnostunut löytämään ja kehittelemään uusia tapoja saada koira oppimaan erilaisia tehtäviä ja kokonaisuuksia. Hänen fokuksensa on yhä vahvemmin koiralähtöisessä kouluttamisessa, kommunikointia koiran ja ohjaajan välillä hyödyntäen sekä ohjaajan asettamiin tavoitteisiin peilaten. Riitalle tärkeää on yhteistyö, jossa jokainen osapuoli on arvokas ja arvostettu.

Kouluttajana Riitta on innostava ja antaa rehellistä ja kannustavaa palautetta, joka auttaa koirakkoa suuntaamaan eteenpäin. Riitalle on tärkeää että asiakas ymmärtää, miksi jotakin tehdään, jotta asiakas käsittää syyn harjoituksen taustalla ja sitä kautta oppii paremmin soveltamaan harjoituksia. Riitan tavoitteena on motivoitunut ja iloinen koira ja ohjaaja, niin yhdessä kuin omina yksilöinään. Hän haluaa auttaa koirakoita parantamaan yhteistyötään, jotta nämä voisivat saavuttaa tavoitteensa yhdessä rennolla otteella ja hyvällä mielellä.Kuva: riemukauppa.fi